Delen

08-04-2011 06:20

Reinder de Vries

Kijk verder dan de oplossing

Reinder de Vries, van ‘het gevraagde’ naar ‘toevoeging’ voor de klant

UTRECHT – Jonge ondernemers worden regelmatig betiteld als enthousiast en lichtelijk ondoordacht. Ondernemer Reinder de Vries is wel degelijk bezig met zijn doelen. Als een geboren visionair kijkt hij verder dan de oplossing. Waarom? ‘Ik wil graag iets nalaten.’

Na de middelbare school, waar zijn uitdaging ver te zoeken was, is Reinder aan de Hogeschool Utrecht begonnen aan de studie Mediatechnologie. Een mix van technische en kunstzinnige vakken, waar bijvoorbeeld interactie-ontwerp een onderdeel van is.

‘Een heel verschil, een studie die aansluit bij je passie. Ik ben altijd al een technisch persoon geweest, een echte programmeur. Na de middelbare school was het geweldig om eindelijk een interessante studie tegen te komen. Van de inzet voor een 5,5 ging ik naar de inzet voor een 9,0. Thuis vonden ze het een wonder natuurlijk, hahaha.’

Het afgelopen jaar is Reinder naast student ook student-assistent geworden op de HU. Aankomende september hoopt hij af te studeren met een bijzonder en technisch product op het gebied van brainstorm sessies. Al voorafgaand aan dit product is hij in het ondernemerschap gerold.

‘Het begon met een Open Coffee en voor ik het wist begon ik een klantenkring op te bouwen. Wat ik doe? Simpel. Ik bouw websites. Begonnen als programmeur met voorliefde voor techniek ontwikkel ik mezelf inmiddels ook als designer en ben ik hierin een stap verder gegaan. Inmiddels bouw ik ook iPhone applicaties en hoop binnenkort ook voor Android te kunnen ontwikkelen. Zo blijf je groeien in kennis maar ook wat betreft klanten.

Hoe ik blijf groeien wat betreft het laatste? Ik ben goed in wat ik doe. Dat vertel ik ze en dan kijk ik ze aan tot ze gaan lachen. Hahaha. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en daardoor ben ik enthousiast en gemotiveerd. Door die motivatie kijk je verder dan de oplossing. Daardoor kun je voor de klant het gevraagde sowieso realiseren, maar kun je ook meer input geven en zorgen dat je een toevoeging bent voor het project.’

Na zijn afstuderen wil Reinder ook daadwerkelijk blijven ondernemen. Geloven in de 9-tot-5 mentaliteit doet hij niet, geloven in samenwerking wel.

‘Ondernemen geeft vrijheid, waarom zou je dan in het hokje van 9 tot 5 blijven zitten? Er zijn vele opties om efficiënt te ondernemen en in kortere tijd meer voor elkaar te krijgen. We kunnen onze werkzaamheden uitspreiden over de 8-urige standaard, maar je leeft maar één keer.

Om efficiënt te zijn werk ik met To Do lijstjes en lees ik veel op dit gebied om ook hier te blijven leren. De to do lijstjes heb ik in verschillende categorieën: van dag tot half jaar bijvoorbeeld. Reden hiervan is dat je realistisch bent. Als het op papier staat, kan het.

Waar ik echter over 5 jaar zal staan, weet ik niet. Een bedrijf met medewerkers lijkt me geweldig. Alleen heb je natuurlijk veel meer vrijheid, maar samen heb je meer kennis, slagkracht en contacten. Dat ik verder ga staat vast, het hoe en waar zal de tijd leren!’

Mooi om te zien dat Reinder doelen durft te zetten en hier voor gaat. Leergierig, maar met sterke principes baant hij zich een weg in de wereld van de ondernemer. Heb jij vragen over zijn to do lijstjes, expertise of toekomstperspectieven? Benader hem eens, ik weet zeker dat hij je graag te woord staat!

Interactionauts
Utrecht
M: +31 (0) 6 1883 1880
E: reinder@interactionauts.com
W: www.interactionauts.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit interview.

Reageren

Om te reageren met je Expeur account dien je eerst rechtsboven aan de pagina in te loggen. Of reageer door de volgende gegevens in te vullen:

Je naam:

Je bedrijfsnaam:

Type een reactie:

Neem de code over:
image

>> Reactie plaatsen

Kennisbloggers

Poll

Leer van elkaar

Twitter is een meerwaarde voor dienstverlenende bedrijven
Eens
Oneens
>> Stem

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

>> Inschrijven

Advertentie

© 2010 - 2011 expeur.nl | website by Hartman Media